miercuri, 6 martie 2013

SALATA RUSEASCA (A LA  RUSSE) 

INGREDIENTE: 4-5 morcovi, o telina, o albitura (pastarnac), o radacina de patrunjel, 2-3 cartofi, 2 castraveciori murati, 2-3 bucati se gogosar murat, sare, mustar, piper si maioneaza de casa (1 galbenus crud, o lingurita de mustar, putina zeama de lamaie, sare, ulei)

PREPARARE: Se spala, se curata si se pun la fiert legumele. Cartofii se spala si se fierb separat. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca foarte bine si apoi se taie cubulete. Cat se racesc se face maioneza. Se pun ingredientele si doar cateva picaturi de ulei la inceput, pana se leaga. Apoi se adauga ulei, in functie de cantitatea dorita de maioneaza si se bate cu mixerul. Eu am pus cam doua linguri mari, fiind foarte densa. Apoi se pun toate legumele taiate, inclusiv cartofii si muraturile intr-un castron, se adauga o lingura de mustar, sare, piper,  maioneaza si se amesteca bine. Se decoreaza, dupa preferinte. Mie imi place sa o mananc cu ardei iute. ESTE DIVINA! 

*** Evident, se poate pune si mazare pentru cine vrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu