sâmbătă, 2 martie 2013


GUGULUF cu aluat de briose

INGREDIENTE: 260 g faina, 150 g zahar, 1 ou, 1 si 1/2 lingurita praf de copt, 1 iaurt de 175-200 ml, 80 ml ulei, coaja de la o portocala, 1 fiola esenta de rom si una de vanilie, 100 g stafide si o mana de miez de nuca, zahar pudra pentru ornat. Si o forma de guguluf.

PREPARARE: Se freaca oul intreg cu  zaharul si se adauga esenta de vanilie. Apoi se pune uleiul si se freaca in continuare. La sfarsit se adauga iaurtul. Separat, faina se amesteca cu praful de copt si cu razatura de la portocala. Stafidele se pun la inmuiat in rom si cu putina apa, apoi se strecoara. Peste amestecul cu ou se pune cel cu faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga nuca sfaramata (in bucatele mici) si stafidele. Se pune compozitia in forma si se da la cuptor cam 30-40 de minute. Se verifica cu o scobitoare. Se scoate din forma si se pudreaza cu zahar farin. Cand se raceste se taie feliute si se serveste la o cafea sau un ceai. ESTE DIVIN!
***Asa arata dupa ce l-am scos din forma. :)


GUGULUFUL poate fi facut si cu  aluat de cozonac, cu drojdie, sa creasca mai mult. Sau cu aluat de chec. Se pate orna cu diverse glazuri. Va voi  pregati si astfel de retete intr-o zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu