duminică, 17 martie 2013

MANCARE DE LINTE

INGREDIENTE: o cana de linte verde (spalata si pusa la inmuiat 3-4 ore), 3 linguri de ulei de masline, o ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, 3 foi de dafin, o legatura de patrunjel proaspat, sare, piper

PREPARARE: se pune lintea la fiert aproximativ o ora, pana se inmoaie, se scurge si se da deoparte. Intr-o craticioara se pune uleiul in care se caleste putin ceapa tocata fin si usturoiul taiat feliute. Se adauga apoi lintea, 3 cani de apa, pasta de tomate, tulpinile de la patrunjel (legate cu o sforicica), foile de dafin, sare, piper si se lasa sa fiarba inca 15 minute, la foc mediu, sa mai scada apa. Apoi se ia de pe foc, se scot foile de dafin si tulpinile de patrunjel, se adauga frunzele de patrunjel tocate marunt si gata. ESTE DIVINA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu