vineri, 15 martie 2013

LAPTE DE SOIA

INGREDIENTE: o cana de soia boabe (nemodificate genetic), 1 l de apa + 3 cani de apa, o fiola esenta de vanilie, 5 cuburi zahar brun

PREPARARE: boabele de soia se spala si se pun la inmuiat cu 3 cani de apa intr-un castron, de seara pana dimineata. Se pun api la fiert 2 minute (din clipa cand clocoteste apa, nu mai mult!) pentru a disparea gustul si mirosul specific de soia. Apoi se strecoara si se pun in blender. Se paseaza impreuna cu 1 litru de apa plata. Se pregateste o sita, peste care se pune un tifon mai mare. Se varsa soia cu apa si se strecoara. Se stoarce bine tifonul cu mana, ca sa iasa toate proteinele. Se adauga, dupa gust, esenta de vanilie (fiola), sau alte esente, zahar brun, cacao. Eu l-am facut doar cu zahar si vanilie, de pus in cafea in locul laptelui. Se tine la frigider in sticla. Nu are chimicale sau conservanti si ESTE DIVIN pentru un lapte de soia! :)

***  reteta este adaptata dupa cea a andreei raicu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu