sâmbătă, 23 martie 2013

CORNULETE FRAGEDE DE POST

INGREDIENTE:  150 g de ulei, 100 ml de bors,  1 plic de drojdie uscata, o lingura de zahar, o jumatate lingurita de sare , 400 g faina,  2 plicuri zahar vanilat, 200 g rahat***

PREPARARE: se pune uleiul cu borsul caldut, cu drojdia si zaharul. Se amesteca si se lasa sa lucreze drojdia cam 10-15 minute. Faina se cerne si se pune intr-un bol cu sarea. Peste ea se pune amestecul cu drojdia si se framanta pana se obtine un aluat nu prea tare. Din aluatul obtinut se fac 4 bile, care se intind in cercuri. Aluatul se taie apoi cu un cutit astfel incat sa obtii 8 triunghiuri. Rahatul se taie inainte in bucati. In fiecare triunghi se pune putin rahat si se ruleaza. Se aseaza cornuletele in doua tavi cu hartie de copt si se pun la rece 10 minute si apoi se dau la cuptor cam 35-40 de minute, pana se rumenesc usor. Dupa ce se coc, se scot din tava si se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Sunt fragede si DIVINE!

*** Umpultura poate fi si din gem cu nuci, dar gemul trebuie sa fie foarte tare, altfel se iese din cornulet. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu