sâmbătă, 9 februarie 2013



QUICHE CU BROCCOLI













Quiche cu broccoli este o varianta a celebrei quiche lorraine, o delicatesa frantuzeasca cu oua, smantana, branza si aluat. Se poate servi calda sau rece, ca aperitiv, fel principal sau gustare.

INGREDIENTE: 
PENTRU ALUAT- 250 g faina, 200 branza de vaci, 1 ou, 5 linguri ulei , 1 plic drojdie de bere uscata, sare. Putin unt pentru uns forma.
PENTRU UMPLUTURA- 1 buchet de broccoli proaspat (cam 250 g), 250 g roșii cherry, 200 g ciuperci (hribi sau pleurotus), 3-4 catei se usturoi, 150 g emmentaler, 200 g smantana pentru gatit (12% grasime), 1 ou intreg si un galbenus, sare, piper
PREPARARE:
ALUATUL- Se amesteca branza de vaci (e bine sa fie mai grasa, daca nu, trebuie scursa de zer) cu uleiul, oul si putina sare. Apoi se adauga faina și drojdia uscata si se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen. Se pune aluatul la rece, invelit in folie alimentara, pentru 30 de minute.
UMPLUTURA- Se spala broccoli si se desface in buchetele. Se pun in apa clocotita cu putina sare si se lasa cam 5 minute pe foc. Dupa aceea, se scurg si se dau deoparte. Rosiile si ciupercile se spala si ele. Intr-o tigaie antiaderenta se calesc ciupecile cu putin ulei si usturoi, apoi se adauga rosiile. Intr-un castron se bate oul, galbenusul și emmentalerul ras. Se adaugă in tigaie peste ciuperci si rosii si se pun si buchetelele de broccoli. Se drege cu piper si sare. Se scoate aluatul de la rece si se intinde o foaie care se pune intr-o tava cu marginile detasabile (unsa mai intai cu putin unt). E bine sa ridici putin marginile blatului ca sa nu se scurga compozitia. Apoi torni continutul din tigaie. Se da forma la cuptorul incins timp de 40-45 de minute, la foc potrivit (termostat 3-4, din 8). Cand e gata se detaseaza inelul si se serveste pe un platou.  ESTE DIVINA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu