sâmbătă, 9 februarie 2013

CHEC CU STRUGURI ROSII

INGREDIENTE:  
500 g struguri rosii de masa, 230 g faina, 5 oua (de preferinta de tara, sau bio, ca sa aiba galbenusul intens), 140 g zahar tos, o lingurita praf de copt, 3 linguri de ulei, unt pentru uns tava

PREPARARE:
Se spala strugurii si se detaseaza boabele. Se taie fiecare bob pe vertical si se scot samburii, apoi se pudreaza cu 2 linguri din cantitatea totala de faina. Restul de faina se pune intr-un bol impreuna cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, si se mixeaza pana se obtine consitenta unui aluat moale. Se adauga strugurii si uleiul si se amesteca foarte bine. Intr-o tava de chec unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace la cuptor cam 40-45 de minute, la foc mediu. Se lasa sa se raceasca bine in tava, se pudreaza cu zahar pudra si apoi se taie felii. ESTE DIVIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu