joi, 28 februarie 2013

HUMMUS (PASTA DE NAUT)

INGREDIENTE: O cutie de naut la conserva, 2 linguri pasta de susan (tahini), 4 linguri zeama de lamaie, o lingurita de sare de mare, 4 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline extravirgin

PREPARARE: Se scurge nautul, dar se pastreaza lichidul. Se curata bob cu bob de coaja (ca sa iasa mai fin si sa fie mai usor de digerat). Se taie usturoiul feliute. Se pune nautul in robot cu usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga uleiul, pasta de susan, zeama de lamaie, sarea si se mai mixeaza pana devine foarte fin. Daca e necesar se mai adauga putina zeama din conserva de naut. Se pune in castron, se mai toarna putin ulei de masline deasupra. ESTE DIVIN!

*** Se poate manca fie cu lipii libaneze, fie cu paine de casa. E un preparat sanatos, gustos si nu se compara cu nici o pasta de hummus din comert. Pot spune ca este aproape la fel de bun ca hummusul de la meeze (restaurant libanez super bun)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu