miercuri, 13 februarie 2013

PLACINTA CU DOVLEAC

Ingrediente: pentru blat- 7 linguri de lapte, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina,  un ou, o lingurita de bicarbonat de sodiu si una de otet, 400 g faina + un ou pentru uns 

Umplutura: 1 kg de dovleac placintar, o cana de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 50g de unt, o lingurita de scortisoara

Preparare: blatul- se pun cele 7 linguri de lapte, zahar si faina intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu cu o lingura. Cand se topeste zaharul si se umfla laptele, se ia de pe foc si se da deoparte sa se raceasca. Apoi se pune oul si se amesteca bine. Se adauga lingurita de bicarbonat care se stinge cu cea de otet si se amesteca in continuare. Cand amestecul devine o pasta, se pune faina treptat si se amesteca pana devine un aluat. In acest moment se amesteca cu mana. Cand aluatul se ia de pe mana, se imparte in doua.

Umplutura: se rade dovleacul si se caleste intr-o tigaie cu putin unt. Se adauga zaharul, si zaharul vanilat si se amesteca bine. Apoi se pune intr-o sita la scurs. Inainte de a fi pus in placinta se adauga scortisoara si se amesteca bine.

Din jumatate de aluat se intinde o foaie cu sucitorul si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aluatul e bine sa depaseasca putin conturul tavii). Se presara dovleacul si se pune si cea de-a doua foaie. Cele doua foi de aluat se imbina pe margini si se preseaza cu o furculita, ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Se inteapa peste tot cu o furculita si se unge cu un ou batut toata placinta. Se da la cuptorul incins, cam 35 de minute, pana se rumeneste. Se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar si cand e rece se taie. ESTE DIVINA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu