vineri, 22 februarie 2013

PATE DE CASA

Ingrediente: o caserola de ficatei de pui proaspeti (de la cocorico), 2 cepe, 2 linguri de ulei, 4 felii de paine integrala, 100 g unt, sare, piper, un varf de cutit de pudra de nucsoara.

Preparare: se spala ficatei cu apa rece si se pun la fiert. Se spumuiesc. Cand s-au fiert, se strecoara si se lasa la racit. Se taie ceapa fideluta si se caleste in ulei. Se lasa la racit. Se pun feliile de paine in putina apa la inmuiat. Se dau prin masina de tocat carne ficateii, ceapa si painea stoarsa de apa. Se pun intr-un castron. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca energic cu o lingura de lemn. Se drege de sare si piper si se adauga nucsoara. Se orneaza cu patrunjel. Se poate servi cu paine prajita si ridichi proaspete sau cu castraveciori acri. ESTE DIVIN!

***
Aceasta reteta am preluat-o de la mama. Este mult mai sanatos  pateul de casa si  nici nu e costisitor. Decat sa mananci conservele cu pateu care cred ca nu prea au vazut ficatul, ca sa nu mai vorbim de chimicalele continute, mai bine muncesti putin, dar ai cateva zile un pateu excelent pentru micul dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu