vineri, 22 februarie 2013

CHEESECAKE FARA FOC

Ingrediente: blat: 250 g biscuiti digestivi, 100 g unt, 6 linguri de lapte; crema: 2 cutii de crema de branza (500 g mascarpone), 90 g zahar pudra, 200 ml smantana pentru frisca (o cutie mica),1 fiola esenta de vanilie; desupra: cel mai simplu este sa pui un borcan de ducleata de afine sau afine proaspete sau congelate, daca vrei mai dietetica.

Preparare: se faramiteaza biscuitii in robot, cat mai fin. Apoi se adauga untul topit, dar rece, si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pregateste  o forma de tort cu inel detasabil (de 24 sau 26 cm- va iesi mai inalta sau mai mica), dar se scoate fundul si se pune direct pe platoul de servit. Apoi, pui blatul, presand cu o lingura si cu palma. Se da la frigier. Intre timp, se bate smantana pentru frisca intr-un castron. Separat, se amesteca crema de branza cu zaharul (cu o lingura, nu cu mixerul). Dupa care se combina frisca cu crema de branza si cu vanilia. Se intinde crema finala peste blat, se netezeste, se acopera cu o folie si se da la rece. Dupa 2 ore se adauga si dulceata sau fructele proaspete si se lasa in continuare la rece pana la servire. Se scoate inelul si se taie cu un cutit cu lama mare. ESTE DIVINA!

***
Va voi da si  varianta la cuptor, adevaratul cheesecake, care este mai laborioasa, dar mult mai fina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu