FURSECURI DIN GALBENUSURI
Ingrediente:
5 galbenusuri, 70 g unt (80%), 70 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri smantana grasa, 130 g faina, 1/2 pliculet praf de copt, stafide sau pepite de ciocolata.
Preparare:
Se pune untul, la temperatura camerei, intr-un bol. Se adauga zaharul si se mixeaza. Se pun rand pe rand cele 5 galbenusuri, mixand in continuare. Se adauga vanilia, smantana si praful de copt, amestecand in continuare. Apoi, se pune treptat faina. Dupa care se adauga stafidele (inmuiate sau nu in rom) sau pepitele de ciocolata, dupa preferinte. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se pune aluatul cu o lingura pe o tava cu hartie de copt, cu distanta intre ele, fiindca se vor lati. Durata, intre 12-15 minute. Sunt delicioase, mai ales impreuna cu o ceasca de cafea!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu