SUPA DE PUI CU TAITEI
INGREDIENTE: 1/2 pui galben sau de tara, o ceapa, un catel de usturoi, 2 morcovi medii, albitura (pastarnac si patrunjel), o bucata de telina, o legatura de patrunjel, sare, piper; 2-3 rotocoale de taitei de casa.
PREPARARE: Se spala si se taie bucati puiul. Se pune intr-o cratita (4-5 L) cu apa rece, se adauga ceapa curatata, intreaga (doar crestata in cruce la un capat), catelul de usturoi curatat si se lasa la fiert. Se spumuieste si dupa o jumatate de ora se adauga zarzavatul spalat si curatat. Fie intreg, fie taiat in bucati, dupa preferinta. Eu l-am taiat in bucati mai mari. Se mai fierbe inca o jumatate de ora. Se verifica puiul si zarzavatul sa fie bine fierte. Se scot ceapa si catelul de usturoi si se arunca. Apoi se adauga sare si piper dupa gust si taiteii, care se fierb cam 5 minute. Vezi si indicatia de pe ambalaj. Se ia supa de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt. Cine doreste il poate pune cand mananca supa. Este foarte gustoasa si hranitoare. Se poate manca cu hrean ras sau pasta de hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu