joi, 25 ianuarie 2024

Baghete frantuzesti

Ingrediente:

 500 g faina alba; 320 ml apa; 25 g drojdie proaspata (sau 10 g uscata); un varf de cutit cu sare.

Preparare:

Intr-un bol de mixer se pun faina, apa calduta, drojdia sfaramata, (sau cea uscata) sarea si se amesteca pana devine un aluat lipicios. In jur de 5-10 minute. Se scoate aluatul moale pe blatul presarat cu faina, se da forma unei bile si se lasa la dospit, presarata cu faina, intr-un bol infainat, acoperit cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul. Se presara faina pe aluat si se scoate pe blatul de lucru presarat cu faina. Se imparte aluatul in doua sau trei bucati si se lasa 5 minute sub forma de bilute. Apoi fiecare se lungeste si se impatureste din lateral, inchizandu-se pe vertical si la sfarsit se ruleaza un sul mai lung, uniform. Se aseaza pe o tava tapetata cu faina si se mai lasa la crescut cam 20 de minute. Apoi se cresteaza cu un cater fin si se ung cu putina apa rece. Se coc la 240 de grade, la cuptorul preincalzit, preferabil electric, (caldura sus si jos) pentru 15-20 de minute. Se lasa la racit pe un gratar si apoi se pot felia.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu