vineri, 26 ianuarie 2024

Gogosi pufoase

Ingrediente: 500 g faina alba, 2 galbenusuri, 350 ml lapte de vaca, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, o lingura de zahar tos, coaja de lamaie, 25 g drojdie proaspata (sau 10 g uscata), ulei de floarea-soarelui pentru prajit si zahar pudra pentru ornat.

Preparare: drojdia faramitata se amesteca cu zaharul si laptele caldut si se da deoparte. Se lasa pana face spuma. Se adauga peste acestea galbenusurile si 300 g de faina si se amesteca totul cu un mixer. Apoi se pun sarea, vanilia, coaja de lamaie si restul de faina si se continua framantarea aluatului pana devine moale si elastic. Se lasa la dospit cam 30 de minute. Se pune faina pe blat si se intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unui deget (cam 1 cm). Cu o forma de gogosi sau cu un pahar de sticla subtire (diametrul cam de 6 cm) se taie aluatul in cerculete. Se lasa pe blat la dospit inca 10 minute. In acest timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se pun gogosile la foc mic. Cand devin aurii se intorc cu ajutorul a doua furculite si se prajesc si pe partea cealalta. Apoi se scot pe servete absorbante, se pun intr-un bol si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt fierbinti. Se pot manca simple, sau cu gem. Pufoase si divine!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu