miercuri, 24 ianuarie 2024

Guguluf cu stafide si rahat

Ingrediente: 3 oua; 200 g faina; 140 g zahar;120 g unt; 1 praf de copt (7-10 g); 100 g stafide; rahat, dupa preferinte ;vanilie (1 plic sau o fiola); unt si faina pentru uns forma (diametrul formei = 20 cm); zahar pudra pentru ornat.
Preparare: se topeste untul la foc mic si se lasa la racit. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, cu zaharul, cu ouale intregi, cu vanilia si cu untul caldut. Se adauga stafidele si rahatul taiat bucatele. Se unge o forma de guguluf cu unt si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se adauga aluatul uniform in forma de guguluf. Se da la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Se scoate din cuptor pe un gratar si se lasa la racit un timp, apoi se rastoarna iar pe gratar si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu