sâmbătă, 21 mai 2016


FURSECURI FORICELE

INGREDIENTE: 1 ou, 100 g zahăr, 100 ml ulei, 250 g făină, 1 plic zahăr vanilat, o linguriță praf de copt, puțin suc de lămâie, câteva bucăți de rahat

PREPARARE: se bate oul cu mixerul și se adaugă zahărul și vanilia. Apoi uleiul și făina, amestecată cu praful de copt stins cu lămâie. Se frământă până se ia făina de pe mână. Se taie cubulețe rahatul. Din aluat se fac biluțe care se aplatizează cu vârful de la storcătorul manual de citrice. Se pot face și alte forme, după dorința fiecăruia. Apoi se pune un cubuleț de rahat. Se așază fursecurile pe o tavă cu foaie de copt și se dau la cuptorul încins, la foc mediu și pe nivelul 2 sau 3 al cuptorului, să nu se ardă la fund), pentru 15-20 de minute. Sunt delicioase. Ies cam 20-21 de fursecuri. Dacă vrei mai multe, dublezi cantitățile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu