sâmbătă, 29 martie 2014

  SARMALE IN FOI DE VARZA DE POST

INGREDIENTE:O varza murata, o cana de orez, 500 g ciuperci proaspete champignon, 2 morcovi, 2 cepe medii, o telina mica,  4 linguri ulei, 4 linguri bulion, o albitura, sare, piper boabe si macinat, cimbru

PREPARARE:  Se desface varza, se spala si se gusta. Daca e prea acra se mai tine putin in apa. Se scurge si se pregatesc foile. Se toaca ceapa marunt, apoi se spala si se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare. Ciupercile se spala si se taie feliute. In wok Se calesc ceapa, apoi zarzavatul si ciupercile pana se inmoaie. Se adauga si orezul si se caleste si el putin. Se pune sare, piper si cimbru si se adauga 2 linguri de bulion. Se mai lasa pe foc, dupa care se da deoparte sa se mai raceasca. Se fac apoi sarmalele. Se pune putina varza taiata marunt pe fundul oalei si apoi se asaza sarmalele (au iesit cam 40). La sfarsit se mai pune varza tocata deasupra apa, bulion si cateva boabe de piepr si se lasa la fiert la foc mare cu capacul usor ridicat. Dupa ce incepe sa fiarba, se face focul mic si se mai adauga apa din cand in cand. Dupa o ora, se pun la cuptor, adaugand apa daca mai e necesar, si se mai tin cam o ora. Combinatia de acru (varza) si dulce (orezul cu legume) este... DIVINA!

Un comentariu: