vineri, 14 martie 2014

PALMIERI CU NUCA

INGREDIENTE: Un pachet de foi de aluat de 400 g (sau 800 g), 150 g zahar brun, 100 g nuca macinata (sau de cocos), scortisoara (facultativ)

PREPARARE: Se lasa aluatul la decongelat. Se presara zaharul, nuca si putina scortisoara pe blatul de lucru. Se intinde foaia peste zahar si nuca cu sucitorul ca sa se lipeasca bine ingredientele. Se intoarce foaia si se face acelasi lucru. Apoi se ruleaza din ambele parti aluatul, astfel incat la jumatate sa se intalneasca. Se departeaza cele doua capete si se suprapun. Apoi, cu un cutit cu lama lata, se taie fasii de 1,5-2 cm grosime. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la 3-4 cm distanta laterala (foto 2), ca sa aiba loc sa creasca. Apoi, se mai presara deasupra zahar si nuca pe fiecare palmier. Se baga la cuptorul incins, cate 10-15 minute pe fiecare parte. Se pune tava la mijlocul cuptorului, la foc nu prea mare. Se fac repede, sunt de post si... DIVINI!
FOTO 2 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu