vineri, 11 aprilie 2014

PILAF SARBESC

INGREDIENTE:  2 cani de orez, 4 cani supa de legume (sau apa), o ceapa mare, 2 morcovi, un ardei capia, 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, 3 rosii mari sau o cutie de rosii cubulete, patrunjel verde


PREPARARE:  Se spala orezul in cateva ape apoi se lasa la scurs. Se taie cubulete ardeiul si morcovul, iar ceapa se toaca marunt. Se calesc apoi pana se inmoaie. Se pune si orezul sa se rumeneasca usor, amestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca. Se adauga zeama de supa fierbinte, se adauga sare, piper si rosiile, dupa care se pune capacul la tigaie si se mai fierbe cam 20 de minute. Din cand in cand se mai amesteca. Daca este nevoie se mai adauga supa sau apa fierbinte si se amesteca usor ca sa nu il zdrobesti. Cand este moale, e gata. Se asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Se poate manca simplu (e bun in post) sau ca garnitura cu peste/carne. Este divin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu