marți, 11 martie 2014


      SARMALUTE IN FOI DE VITA-POST

INGREDIENTE:  500 g ciuperci, 1 pahar de orez,1 morcov,  o telina , o ceapa, 3 linguri suc de rosii, 3 linguri de ulei, frunze de vita congelate, patrunjel (frunze), sare, piper

PREPARARE: Se curata ceapa,  morcovul si telina şi se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Toate se pun la calit cu putin ulei. Se adauga un pahar de orez si se caleste amestecul cam 10 minute. Se curata si se taie cubulete ciupercile si se adauga la calit. Dupa ce s-au calit bine toate se mai fierb aproximativ 10 minute amestecand continuu, fara a se adauga apa fiindca ciupercile au destula. Acum se adauga sare, piper, patrunjel si marar tocate marunt, dupa gust. Se oparesc frunzele de vita timp de cateva minute: se pune apa la fiert intr-un vas, cand a inceput sa fiarba se adauga frunzele de vita si se lasa sa dea in cateva clocote. Apoi se infasoara sarmalele: se ia cate o lingura din amestec, se asaza pe cate o frunză de vita dupa care se ruleaza frunza astfel incat sa acopere intreaga portie de amestec si se strange frunza de vita din laterale spre interior pentru a se impiedica desfasurarea sarmalelor. Pe fundul unei cratite pun frunze de vita, peste care se asaza sarmalele. Se amesteca 2 linguri de suc de rosii cu apa si se adauga peste sarmale cat sa le acopere. Se introduc la cuptor timp de 45 de minute. Sunt divine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu