duminică, 2 februarie 2014



TORT TIRAMISU CU AFINE

INGREDIENTE: 1 pachet de piscoturi, 500 g mascarpone, 8 linguri de zahar pudra, 4 oua, 800 g afine congelate, 400 ml cafea la filtru, cu aroma de irish cream

PREPARARE: Se face cafeaua si se lasa la racit. Afinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Se pune un inel de tort pe o farfurie intinsa. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu 5 linguri de zahar, pana se albesc. Apoi se pune mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile cu putina sare, apoi se pun treptat trei linguri de zahar pudra pana se fac tari, ca bezeaua. Apoi se incorporeaza usor albusurile peste crema de branza, sa  nu se lase si se dau deoparte. Se desfac piscoturile si se taie la un capat, ca sa stea in picioare in interiorul inelului. Inainte de a se pune, fiecare piscot se inmoaie pe partea fara zahar, o secunda in cafea si se monteaza cu partea cu zahar in exterior. Se face asa pana se creeaza marginea tortului. Apoi, se pun in interior, ca baza alte piscoturi, inmuiate si ele la fel ca primele. Se acopera bine toate spatiile si cu bucatile taiate. Se intinde dupa aceea un rand de crema (cam jumatate) in care se pun afine. Se acopera iar cu piscoturi si iar crema si afine. Se pastreaza afinele ramase si se pun cand se serveste tortul, dupa ce s-a intarit bine crema si se da la rece pana a doua zi. Se scoate inelul inainte de servire si se poate lega cu o panglica de satin asortata. Este DIVIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu