duminică, 9 februarie 2014


CRENVURSTI  IN  ALUAT

INGREDIENTE: 12 bucati de crenvursti subtiri in membrana naturala

Pentru aluat: 500 g faina,1 ou,  250 ml de lapte caldut, 25g de drojdie proaspata (un cubulet), o lingura de zahar, o lingurita de sare, 40 ml de ulei, pentru ornat: un galbenus, seminte crude (in, floarea-soarelui, susan, dovelac, chia etc.)

PREPARARE: Aluatul: se freaca drojdia cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza. Oul se bate cu furculita, se adauga sarea si se dilueaza cu laptele caldut. Se pune faina intr-un castron mare, se adauga la mijloc laptele cu oul si apoi drojdia lichefiata si se framanta energic pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul devine neted, elastic si se desface de pe maini si de pe vas. Se pune aluatul intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se asaza intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul (minimum 30 de minute). Crenvurstii trebuie scosi din frigider cu o ora inainte de a-i utilza, pentru a nu fi reci in contact cu aluatul. E preferabil ca dupa ce i-ai scos din ambalaj sa ii stergi cu un servet absorbant. Dupa ce a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei, si se rastoarna. Apoi se intinde intr-o forma dreptunghiulara si se aranjaza crenvurstii in asa fel incat sa se poata decupa aluatul in dreptunghiuri egale pentru fiecare crenvurst. In lateralele crenvurstilor, se decupeaza cu o rola de patiserie fasii de la marginea aluatului pana la crenvurst, la o latime de aproximativ 1-2 cm. Se aduc succesiv fasiile catre mijloc, acoperind crenvurstul, una din stanga, una din dreapta, ca si cum ai impleti o coada. Se asaza crenvurstii intr-o tava cu hartie de copt, se acopera cu un servet umezit cu apa calda si se lasa intr-un loc caldut. Se aprinde cuptorul la 180 de grade (treapta 3). Cand cuptorul s-a incins, se unge fiecare crenvurst cu galbenusul amestecat cu putina apa, cu ajutorul unei pensule. Se coc in cuptorul incins timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se servesc calduti sau reci, cu mustar, ketchup, maioneza etc.



Crenvurstii scosi din cuptor





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu