marți, 25 februarie 2014

CIORBA DE CARTOFI CU ZEAMA DE VARZA

INGREDIENTE: 1 kg de cartofi albi, o telina medie, albitura (patrunjel si pastarnac), un ardei capia, o ceapa mare, doi morcovi mari, 1 litru de zeama de varza murata, o lingurita de boia dulce, o cutie de rosii cubulete,  o lingurita de legume uscate (plafar), sare, patrunjel, leustean

PREPARARE: Se spala si se curata tot zarzavatul si ceapa. Se taie toate cubulete, iar ceapa marunt. Cartofii se taie si ei cuburi mai mari si se lasa in apa. Se caleste ceapa in ulei, in oala de ciorba, si se pune si lingurita de boia. Apoi, se adauga toate legumele taiate cubulete si se calesc si ele putin, pentru gust. Se adauga 2-2,5 l de apa si se lasa sa fiarba putin toate legumele. Se pun cartofii si se mai lasa cam 30 de minute. Apoi  se adauga zeama de varza si sucul de rosii si se mai fierbe vreo 15 minute. Cartofii trebuie sa fie moi. Se pune o parte din verdeata, ca sa o aromatizam. Se gusta de sare. Se pune mai putina, fiindca zeama de varza e deja sarata. Cand totul e gata se pune toata verdeata, se acopera cu capacul si se mai lasa sa se imbine aromele. Este excelenta, spre DIVINA! Perfecta pentru zilele de post, dar nu numai! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu