vineri, 28 februarie 2014


VARZA DULCE LA CUPTOR

INGREDIENTE: o varza medie, o ceapa mare, 4 linguri ulei de masline, o cutie de rosii cubulete, o lingurita de boia dulce de ardei, cimbru, sare, piper, 3 foi de dafin, o ceasca de apa

PREPARARE: Se taie varza fin, se pune intr-un castron si se freaca cu o lingurita de sare. Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga boiaua, apoi se pune varza si se amesteca. Se adauga apa si se lasa la foc mic, acoperita, pana se inmoaie putin. Apoi se se pun rosiile din cutie (vara se pun 3-4 rosii proaspete oparite, curatate de pielita si taiate cubulete), foile de dafin, cimbru, piper si sare, dupa gust. Se baga la cuptorul incins pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor se indeparteaza si foile de dafin. Este DIVINA si perfecta pentru post sau garnitura la friptura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu