miercuri, 25 decembrie 2013

FURSECURI CU UNT, DE CRACIUN

INGREDIENTE: 2 oua, 500 g faina, 150 g zahar, 150 g unt, 1 praf de copt, 1 fiola esenta de vanilie, coaja de la o lamaie

PREPARARE: se amesteca zaharul cu untul (la temperatura camerei), pana se face crema. Apoi adaugam ouale, unul cate unul, vanilia, coaja rasa de lamaie si se amesteca. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se pune treptat peste primul amestec. Se framanta bine pana se obtine un aluat care se lasa la rece minimum 30 de minute. Apoi se scoate aluatul si se fac bilute care se intind in strat de 2 mm cu sucitorul. Se imprima apoi formele de fursecuri. Daca nu ai, se pot face si cu un pahar mai mic. Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt (ies cateva zeci de figurine) si se dau cam 15 minute la cuptor, la foc mediu. Dupa ce s-au racit se orneaza cu creioane decor de la dr. Oetker. Se pot umple si cu gem si uni cate doua, de aceeasi forma, evident! Sunt foarte bune, chiar DIVINE! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu