sâmbătă, 23 noiembrie 2013

DULCEATA DE GUTUI

INGREDIENTE: 3 kg gutui (dupa ce au fost curatate de cotor), 1,5 kg zahar, apa, o lamaie, un baton de scortisoara, 2 anason stelat
PREPARRE: se spala gutuile, se curata de cotor, dar nu de coaja. Se taie cubulete. Se pune la fiert zaharul cu putina apa ca sa se lege un sirop. Apoi se adauga gutuilr cubulete si se fierb pana scade apa. Se adauga la un moment dat si scortisoare si anasonul stelat. Cand s-a legat siropul se da deoparte. Inainte de a se pune in borcane se scot mirodeniile. Se sterilizeaza borcanele si se pune dulceata cu ajutorul unui polonic. Apoi se intorc borcanele (mie mi-au iesit 6, mari, tip zacusca de vinete, de la mega) cu fundul in sus, se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca pana a doua zi. Are o aroma... DIVINA! :) Merge perfect cu o cafea fara zahar...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu