COUS-COUS CU LEGUME
INGREDIENTE: 250 g cous-cous (prefiert, din mega, la cutie), 1 morcov mare, 1 dovlecel, 1/2 ardei verde, 1/2 ardei capia rosu, o ceapa rosie medie, 5 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 5 ciuperci mari champignon, sare, piper, 5 linguri sos de soia kikomen.PREPARARE: Se pregatesc legumele. Se spala, se curata si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata marunt, cu uleiul si apoi se adauga morcovii, dovlecelul, ardeii, cipercile si se soteaza si ele in wok. Se lasa 5 minute sa se mai inmoaie, se adauga sosul de soia si piper dupa gust. Acum se pune si usturoiul taiat feliute. Sare nu prea mai trebuie ca soia e deja sarata. Apoi se prepara cuscusul. Se pun la fiert 250 ml apa cu putina sare (eu am avut niste apa de la legume fierte, e mai gustoasa), pana da in clocot. Se adauga cuscusul, putin ulei de masline, se amesteca si se pune capacul. Dupa 5 minute apa e absorbita complet. Se amesteca cuscusul care si-a marit volumul, dupa care se pune peste legume, in wok, si se mai soteaza 2 minute. Evident, este DIVIN!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu