sâmbătă, 30 noiembrie 2013

PRAJITURA CU MERE DE POST

INGREDIENTE: o cana (mare, de ceai) cu gris, una cu zahar si doua cu faina; 2 kg mere; 1 pachet de margarina rama (250 g); un plic zahar vanilat; 1 plic praf de copt;o mana de miez de nuca, o mana de stafide, 2 linguri de pudra de scortisoara. 

PREPARARE: Se amesteca bine intr-un bol grisul, zaharul si faina (in care s-a pus mai intai praful de copt si s-a amestecat bine). Se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea mare, evident fara cotoare :). Se pun intr-un bol si se adauga scortisoara si stafidele. Se separa amestecul de prafuri in doua parti egale si cel de mere la fel. Margarina se imparte astfel: 200 de grame se impart in 3 iar cu cele 50 de grame ramase se unge bine vasul. Se ia un vas de jena (mai mare, oval sau rotund) si se unge cu margarina si se tapeteaza cu putin gris. Apoi se taie prima felie de margarina si se face bucati care se imprastie pe fundul vasului, uniform. Se adauga apoi jumatate din prafuri si peste ele se pune jumatate din mere. Se niveleaza frumos si apoi, peste mere se pune a doua treime de margarina, taiata patratele mici, apoi a doua jumatate de prafuri si a doua jumatate de mere. Peste acestea se pune ultima bucata de margarina, taiata bucatele mici si se presara miezul de nuca macinat mare. Prajitura, in faza asta arata astfel:

Se baga la cuptorul incalzit si se lasa la foc mediu cam 30-40 de minute. Mirosul este... DIVIN, ca si gustul! Pentru zilele in care nu se tine post margarina se poate inlocui cu unt. Nu am facut, dar cred ca e si mai buna! :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu