marți, 26 ianuarie 2016

BRIOSE APERITIV CU OUA DE PREPELITA

INGREDIENTE:700 g carne de curcan tocata, 12 oua de prepelita*, un ou de gaina pentru amestec, sare, piper, condimente pentru pui, marar, o ceapa, patrunjel, 2 linguri de pesmet, miezul de la o felie de paine, ulei pentru uns forma.

PREPARARE: se fierb ouale in apa cu sare. Se curata apoi de coaja si se pun deoparte. Se amesteca intr-un bol carnea tocata cu oul, sare, piper, condimente dupa gust, pesmet, painea faramitata, ceapa si verdeata tocate marunt. Se unge cu ulei o forma de briose. Se ia cu mana umeda amestecul de carne si se pune o cantitate mica pe fundul fiecarei alveole. Apoi se adauga oul de prepelita intreg. Se completeaza cu restul de carne, pana se termina. Se incinge 10 minute cuptorul si se baga tava cam 40-45 de minute, in functie de cuptor, pana se rumenesc briosele. Se pot servi calde sau reci, ca atare, sau cu mustar si garnituri de legume. Sunt delicioase!

* ouale de prepelita nu contin colesterol. Sunt sanatoase si gustoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu