luni, 11 ianuarie 2016



CHEC CU FRUCTE USCATE



INGREDIENTE: 2 oua, 6 linguri cu varf de faina, 1/2 lingurita praf de copt, 6 linguri de zahar, 500 fructe uscate (smochine, stafide, merisoare, nuci, caise, prune, curmale, dupa preferinte), o fiola esenta de rom si una de vanilie, unt pentru uns tava

PREPARARE: se taie cubulete fructele si se pun intr-un castronel cu fiola de rom peste ele. Se bat ouale cu mixerul, se adauga zaharul, vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Se pun si fructele si se amesteca. Se unge cu unt o tava de chec mai lata si se pune compozitia. Se da la cuptorul incins cam 45-50 de minute, pana s-a copt bine. Se scoate din forma si se lasa la racit. Se taie felii mai groase. Este gustos, aromat si satios. Merge perfect la o cafea fara zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu