miercuri, 3 februarie 2016


           IAHNIE DE FASOLE CU CIOLAN

INGREDIENTE: 500 g fasole boabe, un ciolan de porc afumat, fiert, 1 morcov, albitura (pastarnac si patrunjel), 2 cepe mari, sare, piper, o lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita de boia ducle, o jumatate cutie rosii in bulion, 3 linguri de ulei, 2 foi de dafin, o legatura de patrunjel.

PREPARARE: se spala fasolea si se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Se arunca apa si se pune fasolea la fiert. Se schimba trei ape. De cate ori se arunca apa, se pune la fiert in apa fiarta, nu rece. In ultima apa se adauga si bicarbonat de sodiu. Se strecoara fasolea si se lasa deoparte. In timp ce fasolea fierbe se pune ciolanul in apa cat sa il acopere si se adauga o ceapa intreaga, curatata, morcovul si albitura. Intr-o cratita se caleste a doua ceapa, toacata, in ulei, se adauga o lingurita de boia dulce si se pune fasolea fiarta cu o parte din apa in care a fiert ciolanul. Se adauga foile de dafin, sare, piper si sucul de rosii cu rosiile taiate. Se pune si morcovul fiert, taiat feliute. De asemenea, se taie ciolanul in bucati, se adauga in cratita si se mai lasa sa fiarba impreuna cu fasolea. Dupa 15 minute, cand apa a mai scazut, se ia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat, se scot foile de dafin si e gata iahnia cu ciolan care e divina. Se poate manca cu ceapa rosie sau castraveciori murati in saramura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu