duminică, 3 ianuarie 2016

BOMBOANE DIN RESTURI DE PRAJITURI

INGREDIENTE: 500 g resturi de prajituri: briose, cozonac etc, 300 ml lapte, 100 g unt, o lingura de zahar, rom, vanilie, cacao pudra, fulgi de cocos 

PREPARARE: se faramiteaza resturile intr-un bol. Se pune pe foc laptele, cu untul taiat cubulete, cu 2-3 linguri de cacao si cu o lingura de zahar, pana se topeste untul. Se lasa la racit. Apoi se adauga romul si vanilia. Daca prajiturile au avut nuca, stafide, nu se mai adauga. Este in functie de preferinte si de gust. Se toarna amestecul lichid peste blatul faramitat si se amesteca cu o lingura. Apoi se acopera cu o folie si se lasa la rece cam o ora. Dupa aceea se pregatesc hartiute de bomboane si se fac cu mana bilute, care se tavalesc prin cacao pudra sau cocos. Se asaza in hartiute si se pot servi. Se tin la loc racoros sau in frigider. Sunt foarte bune. Unii le numesc cartofi. Oricum le-ai denumi sunt gustoase, ca sa nu mai vorbim ca faci si economie la ingrediente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu