vineri, 13 noiembrie 2015


SALATA TABOULEH


Ingrediente: 3 legături de pătrunjel, 5 roşii coapte, o ceapă roşie, 150 g grâu bulgur, 6 linguri zeamă de lămâie, o mână frunze de mentă, 6 linguri ulei de măsline, sare de mare, piper măcinat
Preparare: Se pune la înmuiat grâul bulgur în apă rece pentru 2 ore. Se scoate bulgurul, se scurge bine de apă (se strânge în mâini şi se lasă pe un prosop curat să absoarbă restul de apă). Se taie roşiile în cubuleţe fine. Se toacă fin pătrunjelul şi menta. Se curăţă şi se toacă foarte fin ceapa. Se amestecă roşiile cu ceapa, bulgurul, pătrunjelul şi menta. Se stropeşte cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă bine şi se dă la rece minimum o oră înainte de servire. Se poate consuma ca atare, sau ca garnitură la alte feluri de mâncare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu