sâmbătă, 4 iulie 2015


PIZZA CU TON


INGREDIENTE: blat: 500 g faina tip 000 (ies 2 blaturi subtiri), 250 ml apa, un plic drojdie uscata (7 g) sau un cub proaspata (25 g), 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar; topping: 200 ml sos de rosii, 200 g ton bucati, o ceapa alba sau rosie, ulei de masline, 50 g boabe de porumb din conserva, sare

PREPARARE: se pune apa calduta intr-un bol. Se adauga drojdia, zaharul si sarea si se amesteca. Se pune uleiul si apoi, treptat, faina, cernuta inainte. Se amesteca intai cu o lingura, apoi cu mana pana devine un  aluat tare si elastic. Se acopera aluatul cu un prosop umed si se lasa la crescut, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Cam 40 de minute. Apoi se imparte in doua bile si se intinde un blat subtire din fiecare, cu mainile. Se unge tava de pizza cu ulei. Se incinge foarte bine cuptorul si se pune tava de aragaz cu fundul in sus. Peste ea se va pune tava speciala de pizza, cu gaurele. Peste blat se pune sos de rosii, pana la 1 cm de margine, care ramane libera. Apoi se presara ceapa taiata rondele si amestecata in prealabil cu putin ulei si sare, conserva de ton scursa, porumbul boabe. Se da la cuptorul incins cam 10 minute. E foarte buna, fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu