sâmbătă, 4 iulie 2015

PIZZA CU PROSCIUTTO

INGREDIENTE: blat: 500 g faina tip 000 (ies 2 blaturi subtiri), 250 ml apa, un plic drojdie uscata (7 g) sau un cub proaspata (25 g), 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar; topping: 400 ml sos de rosii, 200 g mozzarella, 150 g prosciutto felii, ulei de masline, sare, busuioc frunze.

PREPARARE: se pune apa calduta intr-un bol. Se adauga drojdia, zaharul si sarea si se amesteca. Se pune uleiul si apoi, treptat, faina, cernuta inainte. Se amesteca intai cu o lingura, apoi cu mana pana devine un  aluat tare si elastic. Se acopera aluatul cu un prosop umed si se lasa la crescut, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Cam 40 de minute. Apoi se imparte in doua bile si se intinde un blat subtire din fiecare, cu mainile. Se unge tava de pizza cu ulei. Se incinge foarte bine cuptorul si se pune tava de aragaz cu fundul in sus. Peste ea se va pune tava speciala de pizza, cu gaurele. Peste blat se pune sos de rosii, pana la 1 cm de margine, care ramane libera. Apoi se taie mozzarella cubulete sau fasii si se presara. Se da la cuptor cam 20 de minute. Se scoate, se presara prosciutto felii subtiri si se orneaza cu busuioc. Se serveste fierbinte. E foarte buna. Blat crocant si gust delicios. Alege ingrediente de calitate daca vrei gust DIVIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu