sâmbătă, 4 iulie 2015

CANNELLONI CU CARNE

INGREDIENTE: o cutie cannelloni Panzani (21 tuburi). Sos ragu: 700 g carne de curcan tocata, o ceapa, 3 catei de usturoi, 400 ml suc de rosii, 3 linguri ulei de masline, oregano, busuioc, sare, piper. Sos Bechamel : 600 g lapte. 50 g unt, 3 linguri de faina, nucsoara, sare. Pentru topping: 100 g parmezan ras, sos de rosii.

PREPARARE: Ceapa tocata marunt si usturoiul taiat se calesc in ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa. Se pun apoi sucul de rosii, sarea, piperul si oregano si se caleste carnea pana se rumeneste. Se adauga si busuiocul tocat proaspat si se da de­ o parte. Pentru sosul Bechamel, se lasa untul la topit la foc mic. Se adauga faina si se amesteca cu telul ca sa nu se formeze cocoloase.  Se adauga treptat laptele fierbinte. Se lasa doua, trei minute pe foc pana ce se omogenizeaza, iar faina este bine fiarta. Se ia de pe foc si se adauga nucsoara, sarea si piperul. Tuburile se umplu cu amestecul de carne. Se ia un vas inalt pe fundul caruia se toarna un strat subtire de sos Bechamel. Se aranjeaza tuburile peste care se toarna restul de sos. Deasupra se presara parmezan si suc de rosii (doar cateva dungi). Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit 30-­40 de minute, la 180 grade, dupa care se scoate folia si se mai lasa 10 minute pana se formeaza o crusta aurie. Se servesc fierbinti. Delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu