sâmbătă, 30 mai 2015

CARTOFI NOI LA CUPTOR

INGREDIENTE: 2 kg de cartofi noi, 3 linguri ulei de masline, o lingura pudra curry, o lingura boia dulce de ardei, sare, piper, rozmarin, 3-4 catei de usturoi, putina apa
PREPARARE: se spala bine cartofii cu o perie de plastic si se pun la fiert cu tot cu coaja pana se inmoaie cat sa intre furculita in ei. Se scurg. Se taie in jumatati sau sferturi (in functie de dimensiune) si se pun intr-un bol mai mare. Se adauga uleiul, curry, boiaua, rozmarinul proaspat sau uscat, usturoiul feliute, sare, piper si putina apa. Se amesteca cu mana, usor, astfel incat fiecare cartof sa se impregneze cu sos. Se pregateste o tava intinsa de aragaz si se pune pe ea hartie de copt. Se asaza cartofii, fara sa ii suprapui. Tava se da la cuptorul incins pana se rumenesc cartofii pe o parte, apoi se intorc toti si se rumenesc si pe cealalta parte. Depinde cat de rumeniti iti plac. Se scot intr-un bol si se servesc calzi cu salata sau ca garnitura pentru friptura, peste. Sunt deliciosi spre divini. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu