sâmbătă, 30 mai 2015


PRAJITURA CU BRANZA SI STAFIDE

INGREDIENTE: 700 g branza dulce de vaci, 6 oua mari, 400 g smantana grasa, un pachet de unt (200 g), 4 linguri de gris, 4 linguri cu varf de faina, 200 g stafide, 200 g zahar, o fiola esenta de vanilie; pentru tapetat tava: putin unt si faina

PREPARARE: Se pun ouale intregi intr-un bol si se bat cu telul, impreuna cu zaharul si vanilia. Apoi se pune branza de vaci si se amesteca cu o lingura sau cu o paleta. Untul, tinut la temperatura camerei, se taie cubulete si se adauga in compozitie, amestecandu-l si pe el. Apoi, se pune faina putin cate putin si se amesteca in continuare cu paleta. Se pun grisul, apoi smantana si stafidele date cu putina faina sa nu se lase la fund. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de tort cu inel detasabil (a mea are 26 cm). Se asaza forma de tort pe tava mare de la cuptor ( ca sa nu cura untul) si se toarna compozitia in ea. Se baga la cuptorul preinclazit si se coace cam o ora, la foc domol (170 de grade) pana devine maronie. Se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se baga la rece. A doua zi se scoate din tava de tort si se pune pe platou. Este excelenta rece. Se poate manca cu capsune, sau fructe de padure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu