sâmbătă, 5 octombrie 2013



PIZZA DE CASA cu blat pufos

INGREDIENTE: pentru blat-1 plic drojdie uscata,1/2 cana (125 ml) apa calda, 1/2 cana (125 ml) apa rece, o lingura de zahar, o lingurita de sare, 600 g de faina, 2 linguri ulei de masline. Pentru sosul de rosii: o sticla cu suc de rosii olympia, o ceapa, cativa catei de usturoi, 3 linguri de ulei, 2 foi de dafin, oregano si busuioc uscat, piper.

PREPARARE:  SOS: se taie ceapa marunt si se caleste cu uleiul, se adauga usturoiul strivit. Se pune sosul de rosii, apoi se adauga verdeata uscata, piperul, foile de dafin si se lasa sa fiarba vreo 10-15 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se scot foile de dafin. BLAT: se amesteca drojdia cu apa calduta si le se lasa deoparte. Separat, se amesteca zaharul, sarea, uleiul si apa rece. Se pune faina intr-un bol mai mare si se face o gropita in mijloc. Se toarna alternativ amestecul cu apa calda si cel cu apa rece si se framanta un aluat pana cand nu se lipeste de maini si se desprinde usor de peretii vasului. Se face o bila mare din aluat, se ung peretii bolului cu putin ulei de masline, se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa la crescut intr-un loc caldut, cam 2 ore, pana cand isi dubleaza volumul. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se intinde aluatul de pizza in tava, se pune sosul de rosii preparat si apoi urmeaza topingul. Eu am pus: ciuperci, carnaciori uscati, porumb la cutie, ceapa verde, buchetele de broccoli. Se baga tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 45 de minute. Cu 10 minute inainte de a o scoate se pun si 200 g cascaval ras (emmentaler). Este divina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu