sâmbătă, 5 octombrie 2013

BRIOSE CU STAFIDE  

INGREDIENTE: (pentru 12 bucati); 200 g stafide, 260 g faina, 1 si 1/2 lingurita praf de copt, 1 ou, 150 g zahar, 80 ml ulei, 200 ml lapte batut, o fiola esenta de vanilie, o fiola esenta de rom, coaja de lamaie. Ai nevoie de hartiute speciale de briose si de o forma cu 12 alveole. 

PREPARARE: Inainte de a incepe prepararea, se incinge cuptorul si se pregateste tava de copt cu hartiile speciale. Apoi se amesteca intr-un bol toate ingrediente uscate: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. In alt bol, mai mare, se amesteca uleiul, cu laptele batut, cu oul batut si cu esenta de vanilie. Se pun ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor, cu o lingura. Stafidele se pun la inmuiat in apa cu o fiola de esenta de rom. Se strecoara si se adauga la final in aluat. Se pun in fiecare alveola trei lingurite de aluat, astfel incat sa fie umplute cam 3/4. Baga-le la cuptorul incins cam 20-25 de minute. Nu deschide cuptorul inainte de 20 de minute! Se scot si se lasa la racit. Sunt perfecte pentru micul dejun si, evident, SUNT DIVINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu