NEGRESA CU NUCI, DE POST
INGREDIENTE:420 g faina, 300 g zahar, 60 g cacao pudra, 500 ml cafea, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare, 3 linguri nuca macinata, o lingura otet de mere, 120 ml ulei, o lingurita esenta de vanilie
PREPARARE: se amesteca intr-un bol mai mare toate ingredientele uscate, cu un tel. Se face cafea la filtru (500 ml) si se lasa la racit. Se pun toate ingredinetele lichide peste cele uscate si se amesteca cu o lingura. Rezulta un aluat semilichid. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se incinge cuptorul la treapta 2 (170 grade, aprox.) si se pune tava pe la mijloc. Se lasa cam 35-40 de minute, pana creste si devine lucioasa la suprafata. Se scoate tava si se lasa prajitura sa se raceasca perfect. Se indeparteaza hartia de copt si se taie in bucati. Este... DIVINA! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu