luni, 6 octombrie 2014


FURSECURI CU GHIMBIR PROASPAT

INGREDIENTE: un pachet de unt (200 g), 40 g miere, 320 g zahar, 700 g faina, o lingurita de bicarbonat de sodiu, 2 lingurite rase de sare marina, 2 oua, 2 lingurite cu varf de ghimbir proaspat ras (pe razatoarea de lamaie), 1 pliculet de zahar vanilat

PREPARARE:  Intr-o craticioara se pun zaharul, mierea si untul taiat cubutele si se topesc la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit cam 15 minute. Intr-un bol mare se pune faina si peste ea se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu, ouale si ghimbirul. Apoi, se adauga compozitia cu zaharul si se framanta un aluat pana devine omogen si nelipicios. Se pregatesc doua tavi cu hartie de copt. Aluatul se intinde mai grosut (cam 5 mm) si se taie in forme. Eu am ales inimioare, de asta data. Cand voi repeta, probabil de Craciun, am sa fac diverse forme si am sa adaug si scortisoara. Se dau la cuptorul incins 10 minute, la foc mai mic. Se coc foarte repede. Ai grija sa nu se arda! Au un gust deosebit care te duce spre o senzatie... DIVINA, cum altfel! Sunt mai bune a doua zi, la un ceai sau o cafea. In borcan tin si cateva zile, daca rezista!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu