joi, 26 iunie 2014

RATATOUILLE

Ingrediente: 500 g rosii; o ceapa; 2 catei de usturoi; 3 ardei grasi (verde, rosu) o vanata (cam 300 g); 2 dovlecei medii; 1 morcov; 2 linguri ulei de masline; 2 linguri rozmarin verde, tocat; 2 linguri busuioc verde, tocat; o legatura de patrunjel verde; o lingurita de maghiran uscat; o lingura de cimbru verde, tocat; o frunza de dafin; o lingura pasta de tomate; sare si piper


Preparare: Taie vinetele in felii subtiri si pune-le la rumenit intr-o tigaie antiaderenta (fara ulei) si rumeneste-le pe ambele parti pana capata o culoare maro-aurie. Apoi, taie dovleceii felii si rumenestei-i si pe ei, ca si pe vinete. Toaca apoi ceapa, decojeste si toaca rosiile, toaca usturoiul, taie morcovul rondele, taie ardeii grasi cuburi, toaca verdeturile (rozmarin, cimbru, busuioc, patrunjelul. Maghiranul fiind uscat nu necesita taiere. Pune uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul, morcovul, ardeii. Rumeneste legumele 5 minute, la foc mediu, amestecand mereu. Adauga rosiile tocate, pasta de tomate, pune sare si piper dupa gust, si amesteca bine. Pune foaia de dafin, cimbrul, maghiranul, busuiocul si jumatate din patrunjelul tocat si lasa sa fiarba 5 minute, la foc mic, apoi ia amestecul de pe foc. Pune intr-un vas rezistent la foc putin ulei,  apoi un rand de felii de vinete si un rand de dovlecei, peste care presari jumatate din rozmarinul tocat. Adauga peste vinete si dovlecei jumatate din legumele calite. Pune restul de felii de vinete si dovlecei, presara rozmarinul ramas si legume deasupra, apoi baga vasul in cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute. Dupa ce scoti vasul, presara restul de patrunjel. O combinatie de gusturi si arome DIVINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu