duminică, 27 aprilie 2014

CHEESECAKE CU RICOTTA

INGREDIENTE: blat: 200 g biscuiti digestivi, 75 g unt, 2 linguri de zahar; crema: 4 oua mari, un varf de sare, 2 cutii branza ricotta (500 g total), o fiola esenta de vanilie, 100 g de zahar; toping: 300 g fructe de padure congelate (sau proaspete), 2 linguri de zahar; pentru ornat: menta proaspata

PREPARARE:  blat: biscuitii se faramiteaza cu robotul. Untul se topeste pe foc si se adauga zaharul, apoi se amesteca cu biscuitii. Pasta rezultata se aplica pe o forma de tort cu inel detasabil. Eu am una de 26 cm. Daca e mai mica, iese prajitura mai inalta (mai sunt si de 24 cm diametru). Se preseaza bine cu fundul unui pahar si se merge si 3-4 cm in sus, pentru margine. Se pune forma la frigider pana se prepara crema. Intr-un bol se bat cu mixerul ouale pana devin spuma, se adauga sarea si apoi treptat, zaharul. Separat, se amesteca bine branza si vanilia si se incorporeaza usor peste oua, sa nu se lase. Se scoate forma de la rece si in mijoc se pune crema. Se niveleaza cu o spatula. Forma se pune pe o tava si se da la cuptorul incins cam 30-40 de minute, pana se intareste. Se stinge cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca trepatat, ca sa nu crape. In acest timp se pregateste topingul. Daca fructele sunt congelate, se lasa putin sa se decongeleze si apoi se pun pe foc cu zaharul si se amesteca usor ca sa nu se faramiteze. Cand s-a racit (prajitura si topingul) se finiseaza si se da la rece 2-3 ore. Se orneaza cu menta. Se scoate din forma si se taie felii. E DIVINA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu