PRAJITURA CU CAISE
INGREDIENTE: 500 g branza de vaci grasa, 4 oua, 100 g faina, o mana de stafide, 12 caise, 100 g zahar pudra. o fiola esenta de vanilie
PREPARARE: se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, vanilia si faina. Se bat albusurile spuma si apoi se adauga usor peste primul amestec. Se pun si stafidele. Se ia o forma de copt de ceramica (rotunda sau dreptunghiulara), se tapeteaza cu unt si faina si se toarna compozitia. Deasupra se pun caisele taiate felii sau jumatati, dupa preferinte. Se da la cuptorul incins cam 40 de minute, pana se intareste. Se stinge cuptorul si se mai lasa putin sa se raceasca in cuptor, ca sa nu crape. Se scoate si cand s-a racit se tine la frigider macar cateva ore, apoi se taie bucati. E mai buna rece. E ca un fel de budinca, evident, DIVINA! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu