sâmbătă, 17 ianuarie 2015

SUPA CREMA DE MAZARE

INGREDIENTE: o punga de mazare congelata (600 g- de la mega image), un morcov mare, o bucata de telina, o ceapa rosie, o cutie mica de smanatana de gatit, 3 linguri de ulei, 100 g emmentaler ras sau parmezan, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, un varf pudra de nucsoara, marar, patrunjel, busuioc pentru decor

PREPARARE: se rad morcovul si telina, iar  usturoiul si ceapa se toaca fin. Se calesc toate in ulei. Se adauga mazarea congelata si se pune cam 1 l de apa fierbinte. Se lasa la fiert pana se inmoaie toate legumele. Se scurge zarzavatul (se pastreaza zeama),se paseaza cu blenderul si se adauga smantana si emmentalerul si se paseaza in continuare, adaugand si putina zeama. Se adauga apoi restul de zeama in functie de consistenta dorita a supei. Se pune sare, piper, nucsoara si verdeata. Se mai da un clocot si gata. E... divina! :)

Un comentariu: