FURSECURI CU STAFIDE SI CIOCOLATA
INGREDIENTE: 450 g faina,
200 g pepite de ciocolata, 300 g zahar, 2 oua, 200 g unt, 100 g stafide, o
lingurita de bicarbonat de sodiu, un varf de cutit de sare, o fiola esenta de
vanilie
PREPARARE: se amesteca faina cu praful de copt si cu
sarea intr-un bol. In alt bol se pune untul moale (la temperatura camerei) si
se freaca cu mixerul. Apoi se pun zaharul si ouale si esenta de vanilie. Se
mixeaza bine. Se adauga treptat faina si se continua mixarea. Apoi se pun
bucatelele de ciocolata si stafidele si se amesteca cu o spatula. Se ia un
cleste de inghetata si se pun gramajoare pe o tava cu hartie de copt, la
distanta una de alta, findca isi maresc volumul la copt. Daca nu ai cleste se pot
lua gramajoare si cu mana. Ies doua tavi de aragaz mari. Se dau la cuptorul incins, la foc
mediu, pe un gratar mai sus, sa nu se arda, cam 20 de minute. Se lasa sa se raceasca. Au o crusta crocanta, dar sunt
moi la interior si DIVINE! J
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu