sâmbătă, 9 februarie 2013

SUPA CREMA DE LINTE ROSIE

INGREDIENTE:
300 g de linte rosie, 2- 3 cartofi, 3 morcovi, 1 ceapa mare, 1 telina medie, 1 ardei capia, 3 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei, 4-5 catei de usturoi, patrunjel verde, sare si piper dupa gust

PREPARARE:
Cu 3-4 ore inainte se spala lintea si se pune la inmuiat, apoi se scurge. Se spala si se curata toate legumele si se taie cubulete. Se pune uleiul in oala si se caleste ceapa, apoi se adauga morcovul, telina, ardeiul, cartoful si se calesc si ele putin. Se pune lintea, apa, cat sa acopere toate legumele si se lasa la fiert. Cand s-au inmuiat se adauga pasta de tomate si se mai da in 2-3 clocote. Se adauga usturoiul taiat feliute, se strecoara (pastreaza zeama!) si se paseaza cu blenderul vertical. Apoi se unesc zeama cu piureul, se amesteca bine, se pune sare si piper, apoi patrunjel proaspat tocat deasupra si e gata. Se poate servi cu paine integrala prajita. ESTE DIVINA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu