sâmbătă, 23 februarie 2013

PLACINTA CU BRANZA SI STAFIDE

Ingrediente: pentru blat- 7 linguri de lapte, 7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei,  un ou, o lingurita de bicarbonat de sodiu si una de otet, 400 g faina + un ou pentru uns 

pentru umplutura: 500 g branza de vaci la pachet (daca e varsata, sa fie scursa de zer), 2 linguri de gris, 4 oua mari, 5 linguri zahar, 200 g stafide (inmuiate in rom), 1 fiola de esenta de vanilie) 

*** E bine ca tava sa nu fie prea mare, dar sa fie inalta.

Preparare: blatul- se pun cele 7 linguri de lapte, zaharul si uleiul intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu cu o lingura. Cand se topeste zaharul si se umfla laptele, se ia de pe foc si se da deoparte sa se raceasca. Apoi se pune oul si se amesteca bine. Se adauga lingurita de bicarbonat, care se stinge cu cea de otet si se amesteca in continuare. Cand amestecul devine o pasta, se pune faina treptat si se amesteca pana ajunge un aluat. In acest moment se amesteca cu mana. Cand aluatul se ia de pe mana, se imparte in doua. Prima foaie de aluat se pune pe fundul tavii (tapetata cu hartie de copt), se adauga apoi umplutura si se acopera cu a doua foaie. E bine ca atunci cand intinzi aluatul cu sucitorul sa depasesti putin dimensiunea tavii, pentru ca sa lipesti marginile placintei. Astfel umplutura nu se va intinde in tava.Umplutura: se amesteca toate ingredientele (oule se pun treptat) si se intinde uniform amestecul peste prima foaie de alaut din tava. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se unesc marginile placintei. Se preseaza cu o furculita. Se inteapa si suprafata placintei cu furculita ca sa iasa aerul cand creste compozitia. Se unge cu oul batut si se da la cuptorul incins pana se rumeste frumos deasupra (40 de minute, aproximativ). Se scoate, se pudreaza cu zahar farin si se lasa sa se raceasca bine in tava. Apoi se scoate, tragand de colturile hartiei de copt si se taie in bucati. ESTE DIVINA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu